Migrationsverkets syn på hur bra det är att exempelvis asylsökande återvänder. “Många internationella forskare har undersökt hur invandring påverkar olika delar av ekonomin i både avsändar- och mottagarland. Generellt sett visar det sig att invandring är bra för båda ländernas ekonomi. Mest gynnas avsändarlandets ekonomi, medan mottagarlandets gynnas olika mycket beroende på i hur stor utsträckning invandrarna arbetar. Läs mer om olika områden genom att använda menyn till vänster.”

Merit Wager

Det kom ett tänkvärt mejl i går som jag här publicerar rakt av med skribentens – som jag inte känner – tillstånd och utan kommentarer:

Centerpartiet logoUndertecknad är affärsjurist boende och verksam i Malmö, och har tidigare varit mycket aktiv i Centerpartiet, bl a som studentförbundets ordförande och som ordförande i miljönämnden i Lund. Jag kommer förmodligen inte att förnya medlemskapet i partiet i år, efter 18 år i den rörelsen. Jag har för vana att följa din blogg, framförallt på sistone.

Inlägget från den anonyme finländaren i din senaste bloggpost* sätter nog huvudet på spiken. Min bedömning är att den svenska offentlighetens neuroser och sektbeteende i förhållande till frågor om invandring och möten med andra kulturer förmodligen har sina rötter i hur den svenska nationalismen har kommit att utvecklas.

Alla fungerande stater har något slags nationalism – en överideologi som knyter ihop folket. Även Sverige. I alla stater kan…

View original post 536 more words

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s